Wandel mee in de Lommelse Sahara

Dertig meter hoog op de uitkijktoren in de Lommelse Sahara heb je een weergaloos uitzicht over een uitgestrekt land van zand, duinen, pijnbomen en grindmeren. Wil je ook van de prachtige vergezichten genieten, dan moet je inschrijven voor de jaarlijkse familie-uitstap van de Pinksterparochie, op paasmaandag 22 april 2019. Dit jaar is het al onze 25ste wandeldag, in een Limburgse streek die vorig jaar tot het mooiste wandelgebied van Vlaanderen werd verkozen.

Voor onze daguitstap op tweede paasdag vertoeven we in wat ze ,,de grootste zandbak van Vlaanderen’’ noemen: de Lommelse Sahara. In de voormiddag verkennen we met z’n allen tijdens een tocht van circa 4 km dit uitgestrekte land en beklimmen onderweg de 30 meter hoge uitkijktoren, die de naam ,,de reus van het Limburgse bosland’’ meekreeg.

Na de wandeling rijden we naar het centrum van Lommel, waar we in de taverne ‘t Onderwerp ons middagmaal gebruiken. Dat bestaat voor iedereen uit drie gangen: soep, een hoofdschotel met kip, aardappelen en groenten, en een nagerechtje. Wie vegetarisch wil eten, dient dat wel duidelijk bij de inschrijving te laten weten.

Na het middageten rijdt de autocar met de wandelaars terug naar de Sahara voor de namiddagwandeling die een afstand van goed 8 km bedraagt. De kinderen, in gezelschap van de volwassenen die dat wensen, rijden verder naar Center Parcs Vossemeren waar ze indoor kunnen genieten van een partijtje bowling en minigolf.

Praktisch gaat het als volgt:

In de prijs van 17 euro voor een volwassene en 12 euro per kind tot 18 jaar is inbegrepen: de reis met de autocar heen en terug, het middagmaal in taverne ‘t Onderwerp zoals hierboven vermeld, en de bowling en minigolf in Vossemeren.

We vertrekken met de autocar om 08.30 u. aan de Pinksterkerk.

Inschrijven voor deze uitstap kan tot 14 april door het juiste bedrag over de schrijven op rekeningnummer BE95 7875 5712 9058, met duidelijke vermelding van de naam en het aantal volwassenen en kinderen en ook de keuze van het eten (al dan niet vegetarisch). Je kan het inschrijvingsstrookje (eventueel met het juiste bedrag) ook bezorgen aan Marie-Josée Verhoeven, Dirk Vermeiren, Peter De Backker, Jan Stoffels of Jef Peeters. Inschrijvingsformulieren vind je onder meer aan de ingang van de Pinksterkerk.