Kerstmis 2020

In 2020 bepaalde Corona bijna gans het kerkelijk jaar: geen Paasviering, geen Pinksterviering en nu valt ook een echte Kerstviering in het water. Dus geen eucharistieviering met mooie kerstliederen… maar ondanks alle beperkingen willen we er toch een zinvolle Kerst van maken, elk van onze kerken op haar eigen wijze.

In O.L.Vrouw Middelares zal net zoals andere dagen de Mariakapel dagelijks open zijn van 10.00 u. ’s morgens tot 20.00 u. ’s avonds. Gedurende die periode kan iedereen er terecht voor een stil gebed, een kaarsje of een bezoek aan de kerststal. Het zal dit jaar niet de gekende grote kerststal zijn maar een kleinere versie in de Mariakapel.
Omwille van corona waren we dit jaar niet in de mogelijkheid om de campagne van Welzijnszorg te steunen. Tijdens de kerstperiode heb je alvast de kans hiervoor in de Mariakapel.
Op Kerstavond tussen 16.30 u. en 17.30 u. zal pater Bert aanwezig zijn voor een moment van bezinning en gebed. Op Kerstmis, op tweede Kerstdag en op zondag 27 december, telkens tussen 10.00 en 11.00 u. en tussen 16.30 en 17.30 u. is er een korte bezinning van ongeveer 15 minuten. Omdat we maar met maximum 15 personen in de kerk mogen aanwezig zijn, zullen we die bezinning regelmatig herhalen.

In de Pinksterkerk is er op Kerstmis traditioneel een kinder-kerstviering, waarin de kinderen het kerstverhaal vertellen en uitbeelden. Dat was ieder jaar zo én ook dit jaar willen we dat zo houden. We hebben namelijk een coronaversie van dit verhaal door de kinderen van de EC, op voorhand buiten opgenomen en op beeld vastgelegd.
Op 24 december, op Kerstmis, op tweede Kerstdag en op zondag 27 december zal de kerk open zijn van 13.30 tot 16.00 u. Pater Bert zal aanwezig zijn bij de kerststal. Iedereen is welkom met gezin of bubbel. We kijken naar beelden van vroegere kerstverhalen en naar de nieuwe, we luisteren naar bekende kerstliederen. Kinderen mogen als engel, herder of koning komen, een getekende of geschreven kerstwens achterlaten en een kaarsje aansteken bij de kribbe. We bidden het ‘Gebed in tijden van Corona’ voor onze geteisterde wereld en beluisteren het kerstwoordje van Pater Bert. Evident wacht er ook een mandje op een bijdrage voor Welzijnszorg. Evident mogen er maximum 15 personen gedurende een kwartiertje aanwezig zijn.

In beide kerken moeten uiteraard alle coronamaatregelen strikt nageleefd worden! Stewards zullen alles in goede banen leiden.